In Memoriam 

Cock van Leeuwen is overleden
Cock in typerende houding
Enkele maanden geleden had Cock een TIA gekregen en leek zich daar goed van te herstellen. Cock woonde zijn hele leven op hetzelfde adres in Aalsmeer. Alléén, in het huis van zijn ouders, die reeds waren overleden. Afgelopen zondag ging het mis. Zijn zus en zwager troffen hem levenloos aan. Een beroerte is hem fataal geworden.

Zijn liefde voor het dammen openbaarde zich al op jonge leeftijd waarbij hij zich ontwikkelde als een serieuze tegenstander voor leeftijdsgenoten als Rob Clerc, Hans Jansen, Geert van Aalten, Jannes van der Wal, John van den Borst en vele anderen. Als senior bereikte Cock diverse keren de finale van het NK.
Een opvallende eigenschap vormde de wijze waarop hij zijn notatiebiljet invulde. Los van enige tijdsdruk nam hij alle tijd om met zijn linkerhand de gespeelde zetten met de grootst mogelijke nauwkeurigheid aan het papier toe te vertrouwen, als ware het een schoonschrijfdictee.

De laatste jaren fietsten we wel eens samen op richting huis na afloop van de Zomercompetitie in De 2 Klaveren. Man, wat kon hij fietsen. Opgegroeid als zoon van een rozenkweker in Aalsmeer fietste Cock van kinds af aan al afstanden waar de jeugd van vandaag al tegenop ziet als men dat met een scooter moet doen. Om regen, kou en wind maalde Cock niet. Zo bezocht hij jarenlang fietsend de Amsterdamse clubs VAD en 020.

Cock was een sportieve man en goed verzorgd. Overigens was hij niet altijd even gemakkelijk in de omgang. Een zekere eigenzinnigheid en koppigheid waren hem niet vreemd als het om voor hem principiële zaken ging. Hij was, wellicht gevormd door zijn afkomst, zuinig. Een rondje van Cock kan niemand zich herinneren. Toch was hij geen egoïst. Altijd in anderen geïnteresseerd en ook was hij als onbezoldigd vrijwilliger actief voor de Zonnebloem.

Een leegte blijft achter. Wij wensen zijn broers en zussen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.
Gelegenheid tot afscheid nemen is op woensdag 27 juli om 14.00 uur in Uitvaartcentrum Finnema, Zwarteweg 108, Aalsmeer. De crematie zal in stilte plaatsvinden.

Hans van den Heuvel
Voorzitter Damclub 020